Muşchiul artificial poate împinge, trage, îndoi şi răsuci; poate de asemenea să ridice greutăţi: de 1.000 de ori greutatea acestuia, scrie Daily Mail.
Inspiraţi de ţesutul viu al organismului, liderul echipei, profesorul Hod Lipson, a precizat că acest material moale, care imită ţesutul muscular, „promite multe” în ceea ce priveşte crearea roboţilor umanoizi dar şi în ceea ce priveşte crearea membrelor artificiale pentru persoanele care au avut amputaţii.
În afară de faptul că pot replica mişcările umane, ceea ce este util într-un spectru larg de aplicaţii, este ieftin, uşor de fabricat şi consumă puţină electricitate.
Materialul, care poate fi printat 3D în forma dorită, este alcătuit dintr-o matrice de siliciu cu etanol, care îi oferă o serie de calităţi cruciale, precum elasticitate, rezistenţă şi masă redusă.
Testele au arătat că are o abilitate extraordinară de extensie-contracţie. A fost capabil de o întindere de 900% din dimensiunea sa iniţială atunci când a fost încălzit la 80 de grade Celsius.
Echipa va continua să îmbunătăţească modelul, încorporând materiale capabile să conducă electricitatea pentru a înlocui firele din el. Acest lucru ar diminua timpul de răspuns al muşchiului artificial şi ar creşte viaţa acestuia.
Pe termen lung, cercetătorii doresc să încorporeze inteligenţa artificială care să înveţe să controleze muşchii, ceea ce ar fi ultimul pas pentru replicarea mişcării naturale.
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
Cea mai performanta inima artificiala realimenteaza sperantele cardiacilor (VIDEO)
Cercetătorii au creat pisica de mare cyborg
O singură picătură de ADN sintetic poate stoca toată informaţia din lume – FOTO+VIDEO
Prima frunză biologică sintetică ar putea permite oamenilor să colonizeze spaţiul – VIDEO